~..Ada jodoh ke x ye?..~

salam..

entry ni xde kena mengena ngan org laen..juz me and him..
ye sy hanya manusia biasa.. terpengaruh ngan duniawi.. tp Alhamdulillah n insya-ALLAH kerana masih mampu menjaga batas2 bukan mahram..

year ago..
him told me da abes study ni keje dulu dlm 2,3tahun then cukop duit kita kawen ye..
me..insya-ALLAH n Alhamdulillah..

juz now..
him told me.. sy da gtau mak sy da abes dgree ni nak sambung master.. ada rezeki jadi RA..
tp awk xde sebut langsung pasal kita kan? thats mean apa ye?
me.. sy sayang awk.. sayang sgt2.. tp andai tiada jodoh kita sy terima.. sy akan tunggu awk sampai la sy da rasa penat menunggu.. bila tiba masa tu awk xperlu lg cari sy, mungkin kita tiada jodoh.. n Allah da sediakan sorg wanita baik lain yg lebih baik utk awk..


kita..perlu ingat setiap kejadian ada hikmahnya yg tersendiri..
kadang kita alpa bila musibah menimpa.. dan kadang kita sedar bila mendapat khabar gembira.. tetapi sedarkah kita Allah hanya menguji hamba-NYA mengikut kemampuan hamba-NYA.. dan bersyukurlah setiap masa.. beristghfarlah di kala musibah melanda..

sayangi Allah - Rasul-NYA - mak ayah - keluarga - makhluk Allah yg lain

sedikit merapu malam ni..ampun maaf andai tersalah bicara:(

2 penerjah sejati:

cu734ngel said...

dan pasti andai kata jodoh awak bukan dengan si dia..Allah telah jadikan seseorang yang jauh lebih baik dan memahami awak dari si dia...semuanya di tangan Allah, kita hanya perlu usaha dan banyakkan berdoa serta redha dan tawakal...insyAllah..:)

Aliffiena said...

cuteangel: tanx a zillion kak.. skrg ni kena byk dekatkn diri ngn Allah.. dtg cni nk blaja bkn cri jdoh..haduh la.huhu.. kita hanya manusia biasa..boleh merancang..tp yg menentukan segalanya adalah DIA yg Maha Kuasa.. tq kak:)

Post a Comment

 
Copyright ©
~..dear diary..~