~..sogo sales..~

PART 2:

yg ni kesinambungan dari PART 1.. almaklumla PART 1 juz cite psl sales at sogo but not the story at sogo.. sory ler lmbt hupdate.. kebiziyan tserlah.hehe.. then here we are..

pada asalnya aku tau psl sale ni dr member aku cik mun.. dia wat2 tanya psl sogo card since dia tau aku ni gile shopim kat sogo nuh.. then dr citula stat cite psl sogo n we olz plan nak g wat kad ptg 2 jugak meaning jumaat unfortunately ari ujan maa ptg 2.. KL nuh compem r da lebat menderai2.. so cancel la plan 2..

soknye sabtu laa sales stat kan?? aku ni cam bese la bila da excited lbey then jadinye xtau ke x.. so dr 1 plan tukar ke 1 plan.. aku da stat pk da nak cancel je g sogo nuh haa.. ngan xde transport nye.. xde penggalaknye.. xde kad sogo nye.. malas beratur utk wat kad laa yang oi n mcm2 lg laa.. tp alkisahnye plak membe kamcing aku farah ajak aku g sama ngan dia.. so dari harapan yg menjunum semaken jatuh da up sket.. siap2 ala kadar bukan nk g date pon kan.hakhakhak n the journey starts journey la sgt.haha

3.00pm : arrived at Sogo KL.. umat manusia memenuhi pntu masuk.. aku lom de kad g!! xleh msuk r..kena wat kad dulu.. so setelkan kad then masuk r sogo..

3.30pm : hah! bukan stakat pintu je penoh, dalam lg penoh.. smpy kan nak jalan pon susah.. tp xmematahkan semangat aku padahal lg excited:p n teros g ke floor ladies.. pe g usha2 n sepahkn r pe yg patot.haha.. so aku berjaya gak dapatkan 3items: 2jeans itam n biase , 1tshirt pupel!i loike!!:) dlm sejam gak aku lepak cni.. padahal beli 3lai je.hakhakhak.. aku biarkan farah ngan urusan dia n aku teroskan ke floor kidz.. menz tunggu ek.. xbyk sgt nk cari part 2.. yg budak2 ni byk2.. ha! memang byk pon.. dkt rm500 gk r aku abes kt cni.. tp bkn utk adek aku je.. utk sedare aku gk.. makcik aku ni bz sket n xde masa nk shopim sdiri.. 2 sebab pass kt aku job yg fun ni..fun la sgt.. tp aku suka.haha.. kt floor gentz aku juz abes dlm rm100++.. n sempat gak r belikan him selai tshirt.. selai jek? ok r 2 dari xbeli langsung kan? kat aku pon aku beli se gak.. hish saje je nak wat aku serba salah.. tp xserba salah pon.haha so sume sekali abes dlm rm600++.. manyak ooo.. tp org laen lg byk r.. sume nak lbey rm1k je sebab nak dpt set bbq free.. kalo aku tau pon aku akan cukopkn 1k gk.haha

8.30pm : time farah ajak balek baru aku teringat lom redeem kupon g.. so kena barator g.. tp bebaloi pe.. dpt free2 60hinggit.. ha! sape nak bg free?? xde kan?? xrugi kan berator ni??haha..

9.15pm : bejalan keluar dari sogo n menuju ke parking kami di semua houze.. lupe nak cakap td farah park baby dia kat citu coz parking sogo penoh.. n jalan pon jam.. tp naseb baek malam 2 xjam da.. penat wooo.. tp aku tau cik driver kite g penat..

10.15pm : arrived safely at ilmu.. penat yg teramat.. col cayang.. bukak buku blog kejap.. then tdo..

p/s : aku xsempat nk amek gmbo.. tp sape2 yg bese g sogo tau cane keadaan sogo n senantiase penoh.. tp ni berkali ganda penoh.. kome bayangkan laa.. xsmpt nk pegang camera.. risau xsmpt shopim.. xley blah r ko ni ina.hakhakhak

currently mode: malas coz kena siap g kelaz:(

0 penerjah sejati:

Post a Comment

 
Copyright ©
~..dear diary..~