~..Ramadhan.. U come again..~

Nama saye Sha'ban! Saya nak ingatkan kamu nt jiran saye, Ramadhan akan datang menziarahi anda semua dgn isterinya; Rezeki, kedua2 anaknya ; Sahur dan Iftar! Mereka akan di temani oleh ketiga3 cucunya ; Rahmat, Barakat, dan Keampunan.. spnjg perjalanan,mereka akan di iringi Tarawih.. Mereka pulang selepas 30hari dgn mena...iki pesawat Eid Airlines.. Hargai mereka dan anda akan mendapat berkat..

mulianya bulan ramadhan ni kan? kalo bulan2 sebelom ni kita xdpt beramal ngan sepatutnya, n even bulan rejab n syaaban pon kite bazirkan tanpa membuat amal kebaikan.. so marilah kita sama2 menambahkan amal kebaikan dan mengurangkan kejahatan di bulan mulia ini.. semoga kita semua beroleh rahmat dari ALLAH S.W.T..

selamat berpuasa mulut dari makan&minum.. selamat berpuasa anggota dari membuat perkara2 maksiat.. selamat berpuasa lidah dari bercakap perkara yg tidak berfaedah&umpat keji.. selamat berpuasa telinga dari mendengar perkara2 melalaikan..

tingkatkan amal:
bertadarus
menolong ke arah kebaikan
menunaikan zakat
bersedekah
etc..

Ya ALLAH, bantulah hambaMU ini dalam mmpertingkatkn ibadat n imanku, dan berikan taufiq n hidayah buatku di masa2 akan dtg.. amiin..
selamat berpuasa semua..

currently mode:insaf:'(

2 penerjah sejati:

sakura said...

hye fiena,if i'm not mistaken la ur name rite, hihi..follow urs jgk..thx ye for following mine! have a hepy Ramadhan.. =))

Aliffiena said...

sakura : salam.. actually sy iena.. wutever la.hehe.. kang kte share2 cte yek:) slmt bbuke

Post a Comment

 
Copyright ©
~..dear diary..~